Cykling

Man skal ikke opholde sig længe i Pigna for at finde ud af, at området er mere end velegnet til cykling.

Allerede når man er på vej op til byen nede fra kysten, vil man sandsynligvis se en del cykelryttere - heraf rigtig mange motionister - på vej op ad vejen, der snor sig langs floden. 

En del af dem vil være på vej op mod den sidste landsby i dalen, Buggio, 400 meter over havet, 20 km oppe i dalen. Vejen snor sig, og den stiger ikke jævnt, så man oplever en god variation, når man skiftevis kører op ad bjergsiden og ned mod floden i bunden af dalen. Afhængig selvfølgelig af ens tempo kan det være ganske krævende. Vil man have rigtig store udfordringer, så kan man - ad de fint asfalterede veje - køre op over bjergpassene eller ligefrem forsere områdets bjerge for at komme op i tusind-tolvhundrede meters højde.

 

For dem, der ønsker at køre på mountainbike, er der også masser af udfordringer i bjergene omkring Pigna. Her kan man komme ud på forholdsvis civiliserede grusveje eller begive sig ud på snævre æselstier, som snor sig op og ned gennem skove og langs bjergsiderne.

 

En lokal vognmand kan transportere op til 8 personer med cykler derhen, hvor man måtte ønske at starte sin dagstur, og/eller hente dem der, hvor man har valgt at slutte turen (kontakt Elio på tlf. 0039 33 56 14 67 39).

 

Har du lyst til at læse om fire danske cykelrytteres oplevelser med udganspunkt i Pigna, kan du kigge på deres cykelklubs hjemmeside.

Projekt Olivenlund

Jeg har for et par år siden købt en olivenlund i udkanten af Pigna med godt fyrre oliventræer. Den ligger op af bjerget, og - som i det hele taget i dalen, der er kendt for sin olivenolie - træerne står på terrasser med de karakteristiske mure bygget over århundreder af sten uden brug af mørtel eller cement.Da jeg overtog jorden havde den ikke været passet i et par årtier, og træerne var derfor så høje, at det ville være meget besværligt at høste oliven. Så efter at jeg havde ryddet det krat der også var vokset overalt, skar jeg træerne ned til en mere passende højde på et par meter. Men så skulle træerne jo danne nye grene, og der ville gå nogle år, inden de ville blomstre og sætte frugt. Så vidt er det ikke kommet endnu. Men det gør heller ikke noget, for "ventetiden" bruger jeg blandt andet på at bygge et lille hus. Jeg laver så meget som muligt selv - blandt andet står jeg selv for at få byggematerialerne transporteret af en sti de ca. 300 meter fra vejen og op til min jord. Og jeg laver også - somme tider med venners hjælp - det grove arbejde med at tage mure, der skal reetableres ned, grave ud til fundamenter og den slags. Og så går jeg til hånde, når håndværkerne bygger op.

Indtil nu er det, som det kan ses på billederne - med håndværkeres hjælp - mest blevet til opbygning af mure (som blandt andet skal tjene som fundament til huset). Senest har jeg selv rejst stolper og lagt spær til den hævede terrasse, der skal være foran huset. Terrassebrædderne venter jeg med at lægge på, til huset står der.

IMG_20180105_145518

CasaPigna Italia    Claus Lei Hansen Via Casai 15, 18037 Pigna, Italien    info@casapigna.dk    Tlf: +39 34 91 06 29 25    Mobil DK: +45 29 80 48 20